Årsmötet 2018

 

Den 11 mars 2018 var det årsmöte i Snöstorps församlingsgård.

Mötet inleddes med att minnet av avlidna medlemmar hedrades en med parentation. Ordförande Lars-Erik Björklund läste en gripande dikt  av Karin Boye (1900-1941)

Vägen hem

Jag vet en väg som leder hem.
Den vägen är tung att gå.
Var vandrare där blir en fattig man
och liten och ful och grå.

Jag vet en väg som leder hem.
Den vägen är kal och ren.
Den är som att luta sin varma kind
mot obarmhärtig sten.

Men den som känt den stenen
mot kindens isade blod,
skall märka, hur mild dess hårdhet är,
hur trogen och fast och god.

Och han skall tacka stenen
och hålla det hårda kärt
och prisa det enda kämpaspel
som var sin seger värt.

Därefter spelades Härlig är jorden, som följdes av en tyst minut. 

Efter den stilla stunden blev det dags för glädje och underhållning. Lasse Sörbom och Pelle Jageby med gruppen LasseåPelle spelade och sjöng godbitar ur Hasse och Tages skafferi.

Dessförinnan fick vi en intervju med Lasse och Pelle. Lasse berättade att han har sin bakgrund som bankman och mäklare och Pelle har sin bakgrund i skolan bl.a. som fritidspedagog och har jobbat med barn och musik.

De träffades i början av 70-talet. Lasse kom som "båtflykting från Gotland och Pelle stod på stranden och tog emot". Och på den vägen är det. 

Hasse å Tage fascinerar. När de kom tillfördes något nytt i form av humanistiska humorister. De häcklade makten genom värna om den lilla människan och slå uppåt. 

Mer att läsa om LasseåPelle finner man på http://www.pellejageby.se

Vi under en njutbar timmes tid höra många låtar. Bl.a. Godda' godda', Styrman Karlsson, en travestering av You must remember me och hur Norge skulle ta över vår statsskuld. Som den härliga duon sa: - Det här var den bästa söndagseftermiddagen de haft den här veckan. Något som publiken höll med om. 

Dagens bästa extranummer var visan från Skåne: - Om jag dör vill jag inte till himlen, jag vill hellre till Österlen.

Klicka på länken för att höra när Lasse och Pelle sjöng https://youtu.be/TJzQwCTHwys 

Årsmötesförhandlingar

Efter underhållning följde fika och därefter själva årsmötet. Bo Olsson ledde årsmötesförhandlingarna och Eva Ericsson var sekreterare.

Det har varit ett aktivt år för föreningen. Alla aktiviteter har varit välbesökta. Årsmötet var överens om att styrelsen skött föreningen väl, vilket gjorde att samtliga ledamöter, som stod på tur att avgå, blev omvalda. Föreningen har varit representerad i olika sammanhang, ekonomin har skötts väl, måndagsträffarna har varit välbesökta och gården har fortsatt att utvecklas utifrån analyserade behov. Värt att nämna var att midsommarfirandet hade mer än 1000 besökare. 

Ordförande Lars-Erik Björklund tackade för fortsatt förtroende och avslutade mötet. Som vanligt fick personalen i köket med utmärkt beröm godkänd.

I väntan på att årsmötet ska börja

I väntan på att årsmötet ska börja

 

 

 

 

 

13 Mar 2018