Loppis 2019 3 juli

 

Hela gården full med grejer. Gammalt, nytt, stort, smått, för gammal, för ung, vanligt, ovanligt, för den som är teknisk, för den som är intellektuell. 
     Utan att överdriva kan man säga att det fanns något för alla.
     En fråga, som alltid mal i bakhuvudet är: - Kan man göra riktiga fynd? Svaret på det är ett odelat ja. Det handlar om intresse, kunskap och tur. Vem har väl inte sett antikrundan. Förvåningen som får folk att gapa av förundran. 
     - Jag köpte den för tjugo kronor, bara för att jag tyckte om den. Tretusen, det är inte sant, jag tror jag gråter.

Vad kunde man då finna? Var det en enda röra där allting låg huller om buller? O nej då. Allt var välsorterat. Varenda pryl var genomgången, så att den var hel, ren och funktionell.
- På logen fanns trädgård, sport, fritid och tavlor.
- I stallet fanns böcker, leksaker, pussel, spel och smycken.
- I längan fanns olika sorters elektronik och teknikgrejer. 
- I tält 1 porslin, husgeråd och prydnadssaker 
- I tält 2 textilier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som vanligt träffades måndagsgruppen för att städa undan och ta vara på överblivt material. Man satte sig ned tillsammans och funderade över erfarenheterna och resultatet. Alla var nöjda. Det hade gått bra. Det kom mycket folk och alla var positiva. Många besökare hade satt sig ned och druckit kaffe, när man hade fyndat bland alla roliga grejer. Det blev verkligen en gemytlig stämning. Det kändes att Hembygdsgården blivit en värdefull samlingspunkt i Vallås. Dit går man för att uppleva något eller helt enkelt för att träffa trevliga människor. Man stannar gärna lite längre än man tänkt från början. Det goda kamratskapet i föreningen känns välkomnande. 

Lagt runt reflekterade man - bra, dåligt, vad ska vi tänka på, är det något som behöver förändras?

Det var bra, roligt, positivt, mycket nöjd, en annan veckodag, gagnar föreningen, ekonomiskt positivt, politiskt gångbart (återvinning, återbruk), många fynd, mycket folk. 

Att anordna en loppis kräver mycket arbete och per automatik dyker frågan upp: - Ska vi fortsätta och göra detta nästa år också? Svaret blev ett samfällt JA!

Så ordförande Lars-Erik Björklund får sista ordet: "Tack alla medarbetare, tack alla givare, tack alla kunder. Det är ni som gör det så roligt att hålla på. Vi börjar redan nu planera för nästa års loppis."

 

16 Jul 2019