Midsommar på Hembygdsgården 2017

 

Nytt besöksrekord. Någon försökte sig på att räkna och kom fram till att det var mer än 1200 personer. Vädret var perfekt. Lagom varmt och ingen sol, så stränderna lockade inte. Precis när vi dansat och fikat färdig kom ett stilla duggregn. Bättre hade det inte kunnat vara. Runt om gräsplanen bänkade sig besökarna för att se på dansen. 

 

Dagen före midsommarafton hade ett gäng "gubbar" åkt till Drängseröd hos Stig Andersson för att hämta björkris till stången och bokris till kransarna. Blommor av     allehanda slag hade plockats vid vägkanter och på hembygdsgården. 

Så var det dags  för majstångsresning. Nu var firandet igång på allvar. Ung som gammal, mamma, pappa, barn, farmor, morfar, bekanta, besökande - ja alla ville känna av traditionens - eller var det historiens - vingslag.

Under tiden dracks det kaffe för fulla muggar (!) med vetebröd och kakor.

 

Snöstorps folkdanslag inledde underhållningen med dans och musik.

Fiskdammen var uppskattad av det yngre gardet. 

Underhållningen leddes av föreningens ordförande och lekfarbror Lars-Erik Björklund med stöd av dragspelsmusik av Lars-Gösta Larsson och sång av Håkan Björklund. 

 "Alla" var där för att uppleva den härliga igenkänningen med Små grodorna, Karusellen och andra kända sånger och lekar. Som en mamma sa: - Jag vill att mina barn ska få vara med om det som jag alltid har tyckt varit roligt. 

Vi såg, unga, gamla, flickor och pojkar, tonåringar, vuxna, förälskade par och människor från olika delar av vår värld med andra upplevelser och traditioner i bagaget.. Det som förenade var glada skratt och känslan av att "Detta vill jag inte missa. Jag vill komma tillbaka nästa år, och nästa och nästa....... Jag vill uppleva traditionen och föra den vidare."

 

 Och naturligtvis fick människans bästa vän vara med.

Vi tackar alla som har gjort midsommarfirandet på Hembygdsgården till en så härlig upplevelse. Alla som hjälpt till med det praktiska, alla som besökt oss och visat uppskattning. Inte minst tackar vi vår midsommarsponsor ICA Vallås.

24 Jun 2017