Årets resa gick till Ängelholm

 

Lördagen den 20 maj samlades 30 personer för att delta i den traditionsenliga vårresan. Det blev en härlig upplevelse som Bertil och Eva Erisson hade planerat.

Vi har intervjuat en av passagerarna, sexårige Teo, om vad han tyckte.

- Vad hade du för förväntningar på resan?
- Jag tyckte det skulle bli jätteroligt för jag hade aldrig varit i Ängelholm, bara åkt förbi. Jag hade hört att det skulle vara en mysig liten stad.

- Hur var själva bussresan?
- Bussen var jättefin. Den var från Sennans buss och chauffören Mikael körde så skickligt. Han var snäll och trevlig, och så var han rolig. Han klappade mig och berättade roliga historier. 

- Var stannade ni första gången?
- Det var på Erikslund och där fick vi goda smörgåsar och kaffe. 

- Åkte ni hem sedan?
- Nej då. Vi fortsatte mot Ängelholm och när bussen stannade tog vi en promenad. Till slut kom vi fram till en stor å. Jag trodde vi skulle bada, men vi skulle åka i en båt, som hette Laxen. Jag hoppades det skulle vara en u-båt eftersom en lax simmar under vattenytan, men det var en vanlig passagerarbåt med en bullrande, stinkande, rykande dieselmotor.
      Sakta åkte vi på Rönne å. En guide berättade en massa intressanta saker om Ängelholm och vi fick se fina hus med vackra, välskötta trädgårdar fulla av blommor. De låg i backe ned mot vattnet och hade varsin brygga.     

-Innan vi kom fram till havet stannade vi och åt på en restaurang, som hette Hamnkrogen. Vilken god lax vi fick! 

- Gjorde ni något mer?
- Ja, vi besökte ett järnvägsmuseum. Det var spännande. Vi fick se hur människor bodde och arbetade i järnvägens barndom. Där fanns till exempel gamla lok, en modelljärnväg och ett upplevelserum. Det var spännande. Det kändes som om man åkte olika tåg på riktigt. På det första gamla tåget skramlade och skakade det. Det andra var lite mer bekvämt och det moderna tredje var tyst och komfortabelt. 

- Pratade du med dem som var med och frågade vad de tyckte om resan? Var det trevligt?
- Ja, det var jättekul. Alla var så trevliga. Man skrattade och hade roligt. Alla var nöjda och tyckte att det varit ett bra program.  

 - Tack så mycket Teo, kommer du att följa med på fler resor?
- Ja gärna, speciellt om man får åka båt.

 

 

 

 

3 Mar 2017