Kulturträff och årsmöte i Halmstadskretsen 240324

 

Kvibille Hembygdsförening var arrangör för kulturträff nummer fyra, som även omfattade Halmstadskretsens årsmöte 2024. 

Daagens träff började med sång och musik. Underhållare var Tommy. Vi fick höra många låtar av kända sångare såsom Dolly Parton, Siv Malmqvist, Paul Paljett och och Jan Malmsjö. Publiken sjöng gärna med när det fick höra: - Räck ut din hand och Natten har tusen ögon. 
                                                                                                                                                             

Därefter var det dags för årsmötesförhandlingar ledda av Rolf Johanssonsom ordförande och Eva Bernhed som sekreterare. Att styrelsen skött sitt jobb bevisades genom att verksamhetsberättelseroch ekonomiska handlingar godkändes av auditoriet.

                                                                                                                           Inför det nya verksamhetsåret valdes Lars-Erik Björklund till ordförande och Wivan Henriksson till vice ordförande. Både sekreterare och kassör omvaldes. 

Därefter var det dags för fika och trevlig social samvaro. 

Dagens tävling var omgång fyra av höstens och vårens kulturträffar. Sex lag av Helmstadskretsens 12 hembygdsföreningar hade ställt upp. Nu gällde det inte bara att vinna kretstävlingen utan också att kvalificera sig till Hallandsmästerskapet. Inför dagens tävling delade Söndrum och Breared. på förstaplatsen. Arrangör av Hallandsmästerskapet är Hembygdsrådet vilket är beteckningen på hela Hallands föreningar och kretsar. 

Så var det dags för fråga nummer ett.........
- Vad heter förbundskaptenen i fotboll? Alla lag svarade rätt.

Fråga två: - Författaren till Hundraåringen som försvann? - Även nu svarade alla rätt. 

Så fprtsatte det med frågor om natur. geografi, sport och matematik o.s.v. På ett par frågor hade bara två lag rätt. men på de flesta svarade majoriteten rätt. Dagens vinnare var Getinge med alla rätt och de  hade således 15 poång. Värdig tvåa var Söndrum.

Så återstod frågan - vilka var totalvinnare och totaktvåa? Svaret var Söndrum och Breared, vilka också får försvara Halmstadskretsens rykte på Solbackens bygdegård i Edenberga (Laholm) den 21/4 kl. 14:00. Ett stort grattis och så ses vi andra där och hejar fram våra lag. 

2 Apr 2024