Loppis på Hembygdsgården 2022

 

 

Äntligen – efter två förlorade år var det dags för den efterfrågade loppmarknaden. Till vår stora glädje hade vi fått in massor av materiel – av god kvalitet.  

Så kom vi till den stora frågan. Hur skulle vi organisera allt? Som brukligt fanns tälten på plats. I det ena placerades textilier. Vilken dröm att se vackra broderade dukar, virkade överkast, inredningsmaterial och kläder. I det andra tältat fanns husgeråd såsom högklassiga serviser, kristallglas, kopparpannor. Ljusstakar, blomkrukor och stengodskärl.

Förflyttade vi oss sedan till innergården kunde man finna redskap för trädgård och fritid och föremål för inredning såsom tavlor, lampor och klockor samt elektronik.

Sista anhalten var det gamla stallet. Där fanns böcker i tusental, allt från pocketböcker till skönlitteratur, facklitteratur och böcker för barn och ungdom. För den som var intresserad av musik fanns massor att välja bland både klassiskt, jazz, pop och mera modernt. För barnen fanns massor av leksaker.

Så var det dags! Hugade köpare stod redo att göra fynd. Och visst fanns det möjligheter till det. Den som tyckte det var för dyrt prutade och den som tyckte det var för billigt höjde självmant priset. På så sätt blev alla nöjda. Betalningssystemet Swish har verkligen blivet ett effektivt och enkelt sätt för betalning. När man inte handlade kunde man sätt sig ned för en god kopp kaffe med hembakat bröd.

Hur sammanfattar då ordförande Lars-Erik Björklund årets loppis?
-”Det blev en framgång både ekonomiskt och socialt och ett stort tack till alla givare av loppisprylar och till våra försäljare. Inte minst tackar vi alla våra besökare, som återigen visat att Snöstorps Hembygdsgård och det den har att erbjuda är en plats dit man gärna beger sig.

 

                           Det fanns många fynd att göra

 

Vackra textilier

 

 

Trivseln var stor när man gick runt för att handla eller helt enkelt satt sig ned och njöt.

 

              

 

 

 

 

30 Jul 2022